2017. máj 29.

Nemet mondani is tudni kell!

írta: Ne pánikolj, sportolj
Nemet mondani is tudni kell!

 

nemet_mondani.jpgEgyre több kereskedelmi tévé műsora talál meg, ami egyfelől nyilván akár hízelgő is lehetne, másfelől viszont felkiáltójel: azért nem mindig megy át az üzenetem, amit kommunikálok. Mert ha átmenne, akkor egyértelmű lenne, hogy nem fogom én magam lerombolni azt, amit felépítettem, nem fogom szembeköpni azokat az értékeket, amiket képviselek, nem fogom bulvárosítani az elveimet.
Ennek kapcsán egy másik jelenségre is szeretnék szót vesztegetni: egyre többen hivatásszerűen öltenek magukra egy-egy betegséget, azonosítják magukat az adott problémával, ipart építenek rá - ezzel meghosszabbítják a betegség szükségességét.
E fenti két ok miatt hangoztatom egyre erőteljesebben, hogy a pánik (vagy akár más betegség) és annak legyőzése nem cirkuszi mutatvány, nem önmagában való siker - hanem csak egy része az életnek. A győzelem akkor igazán értékes, ha teljes élet is társul mellé: jelentős személyiségfejlődés, hivatásbeli örömök, mély családi és baráti érzelmek, egy szenvedéllyel űzött hobbi - esetleg kettő -, anyai kiteljesülés, mámoros nevetések, utazások - odabent és idekint -, plusz a gőg teljes hiánya... Én így képzelem, ebben hiszek - a hit pedig nem eladó, semmi pénzért sem...!

Szólj hozzá