2018. már 07.

Hogyan mozogjak klimax idején?

írta: Ne pánikolj, sportolj
Hogyan mozogjak klimax idején?

klimax.jpg

Jogos kérdés: klimax esetén hogyan tartható meg a nőies forma, miként harcolhatunk a zsírpárnák lerakódása ellen?
1. Összességében hasonlóan, mint klimax nélkül, csak még figyelmesebben.
2. Az erősítő edzések - a saját adottságokat szem előtt tartva - kikerülhetetlenek, egyrészt a súlyzós edzés az egyik legjobb zsírégető, másrészt maga az izom jelenléte a testünkben is jótékony hatású, nagyobb energiát igényel a fenntartásuk.
3. Az izom a csontozat védelme szempontjából is fontos, plusz formát ad a testnek, valamint támogatja a bőrfeszességet.
4. A szív- és keringési rendszert megdolgoztató, a köznyelvben kardiómozgásnak hívott edzésforma sem spórolható meg. Vagy a zsírégető pulzuszónában végzett edzéssel, vagy az intervall edzéssel, vagy a súlyzós edzés közben végzett rövid keringésfokozó mozgásokkal érdemes próbálkozni.
5. Fontos: minden terheléshez hamar adaptálódunk, vagyis érdemes ezeket változtatni, kombinálni. Arra persze ügyelni kell, hogy a terhelés ne legyen túlzott mértékű, de túl kevés se!
6. A folyadékbevitel nem csak az edzés során fontos, a sok víz serkenti az anyagcserét amúgy is.
7. Ugyanígy gyorsítja az anyagcserét a gyakori étkezés (3 óránként), kis adagokban.
8. Szintén serkenti a lelassult anyagcserét a rosttartalmú élelmiszerek (zöldségek) fogyasztása, lehetőleg nyersen.
9. A fűszernövények közül több is segít korrigálni az egyre lassabb anyagcserét, én gyömbért, fahéjat, petrezselymet fogyasztok napi rendszerességgel.
10. Ami szintén segít a céljaink elérésében: zöldtea, csalántea, spenót és cékla nyersen, zab, chiamag, zeller, uborka, retek, répa, na és az elmaradhatatlan almaecet.
11. Jó szívvel javaslom a szaunázást is: méregtelenít, jótékonyan hat a szív- és érrendszerre, fokozza a keringést, ezáltal az anyagcserét, bőrt feszesít.
12. Akinek van lehetősége, próbálja ki az LPG-kezelést (nyirokkeringést fokozó gépi masszázs), vagy/és a jégszaunát, amely szintén serkentőleg hat a szervezetünkre.
13. Fontos a jó alvás, hiszen alvás közben olyan hormonok termelődnek (növekedési hormon - igen, még ebben a korban is, étvágycsökkentő hormon), amelyek fiatalon és fitten tartanak. Én a jó alvást a Neolife E-vitaminjával és Feminine Herbal Complex nevű, gyógynövényes tablettájával érem el, ez utóbbi a klimaxszal járó hőhullámra és hangulatingadozásra is jótékonyan hat.
+1. Ha megtettünk, ami tőlünk telt, fogadjuk el magunkat - zsírpárnákkal, narancsbőrös combokkal, táskásodó szemekkel! Mert az önelfogadás a szépség első feltétele

Szólj hozzá