2014. nov 17.

Amikor az utolsó helyezett az igazi győztes!

írta: Ne pánikolj, sportolj
Amikor az utolsó helyezett az igazi győztes!

Egy csodálatos lányt szeretnék bemutatni nektek. Menich Ági az egyik legnagyobb harcos, akivel valaha találkoztam, de nem olyan harcos ám ő, aki csak magával törődik.

Van egy futócsapat, Marik Balázs egykori atléta köré szerveződött, Négyszögletű Kerekerdő a társaság beceneve – a valóságban B784 Team –, és méltán a becenév: az övéké tényleg egy mesevilág. És ebben a varázsoázisban Ági a szív, az éltető erő, a lélek.

Volt idő, amikor Ági nem ragaszkodott az élethez, kevés kapaszkodót talált, csak teltek a hétköznapok, igazi kötelékek nélkül, azt sem bánta volna, ha vége szakad az egésznek...

De Ági rátalált a mozgásra és Balázsra, azóta lefogyott több mint 40 kilót, kitartóan spinningel és hatalmas bringatúrákat vállal, most hétvégén pedig, Siófokon teljesítette a 10 kilométeres versenyt.

menich agi es balu.jpg

Ági lassan futott, Balázs türelemmel kísérte, és utolsóként értek célba. De a csapat összes tagja úgy gondolja, és lassan Ági is elhiszi, hogy a siófoki hétvége igazi győztese Ő volt. Mert Ági sokkal messzebbről indult, mint a csodafutók. A teljes reménytelenségből, a talajnélküli hétköznapokból eljutni a 10 kilométer lefutásáig sokkal hosszabb, küzdelmesebb és nehezebb út, mint egy sima, békés, nyugodt fiatalkor után teljesíteni akár a maratoni távot is.

Nem tudom, a sors mi alapján méri a terheket és azt sem tudhatom, hogy a gének milyen összjátéka folytán lesz valaki a szerencse, más pedig a küzdelem gyermeke. De minden elismerésem azoké, akik képesek a rosszból jót varázsolni, akik átlépnek saját korlátaikon és hangtalan harcukkal erőt adnak másoknak is.

Ági ilyen, egy két lábon járó csoda, követendő példa, bátor bajnok... ja és egy imádnivaló szeretbomba :-)

Szólj hozzá